“Een revolutie noemen in de kunstmatige intelligentie.”

DALL-E kan je gerust een revolutie noemen in de kunstmatige intelligentie.
Het lijkt op een zoekmachine waarin je bepaalde beschrijving toevoegt, en op basis van de beschrijving komen er plaatjes naar boven.

Het is een geweldige tool om creatief mee te spelen, aangezien het alleen afhangt van jouw creativiteit en manier van omschrijven. Maar het is een ongelooflijk plezierig en verslavend systeem om mee te experimenteren.

Je krijgt op dit moment 50 credits, waarmee 50 keer een aantal foto’s gecreerd kunnen worden. Daarna dienen er credits aangekocht te worden.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van een afbeelding van een uil. Je geeft de beschrijving in (beschrijving die ik gebruikt hebt, staat onder de afbeelding) en DALL-E creert er een afbeelding van. Het gaat ook best snel.

Bedenk dat deze afbeeldingen ook nog nooit hebben bestaan. En elke keer is het weer een net andere afbeelding, wat het uniek maakt.

Wat is DALL-E?

DALL-E, ontwikkeld door OpenAI, is een geavanceerd taalgeneratie-algoritme dat in staat is om afbeeldingen te genereren aan de hand van een beschrijving in natuurlijke taal. DALL-E maakt gebruik van de meest recente technologieën zoals Deep Learning, Generative Pre-training Transformer 3 (GPT-3) en Generative Adversarial Networks (GANs) om abstracte concepten te begrijpen en zelfs niet-bestaande objecten te visualiseren. Dit maakt het uniek in vergelijking met andere taalgeneratie-algoritmes en biedt vele mogelijkheden zoals beeldherkenning, zoektechnologie en kunstmatige intelligentie.

Waarom is DALL-E zo revolutionair?

DALL-E is een van de meest geavanceerde generative models die momenteel beschikbaar zijn en kan een enorme impact hebben op diverse gebieden. Het staat voor “DALL-E can Draw Anything, given Language Description” en is getraind op een grote hoeveelheid beeld- en taalgegevens om de meest relevante afbeelding te genereren van een beschrijving in natuurlijke taal.

DALL-E: Het vermogen om abstracte concepten te begrijpen en te visualiseren

Een van de unieke kenmerken van DALL-E is dat het in staat is om abstracte concepten te begrijpen en daar een afbeelding van te genereren. Bijvoorbeeld, als je “een robot die een taart bakt” invoert, zal DALL-E een afbeelding genereren van een robot die een taart bakt, in plaats van een afbeelding van een robot of een afbeelding van een taart. Dit maakt DALL-E uniek in vergelijking met andere taalgeneratie-algoritmes die vaak alleen specifieke woorden of zinnen kunnen begrijpen en niet in staat zijn om abstractere concepten te begrijpen.

DALL·E-an oil pastel drawing of an annoyed cat in a spaceship
DALL·E-an oil pastel drawing of an annoyed cat in a spaceship

Een paard met vleugels

DALL-E is ook in staat om te werken met niet-bestaande objecten of concepten. Bijvoorbeeld, als je “een paard met vleugels” invoert, zal DALL-E een afbeelding genereren van een paard met vleugels, ook al bestaat dit soort dier niet in de werkelijkheid. Dit maakt DALL-E ook interessant voor kunstenaars en ontwerpers die op zoek zijn naar nieuwe inspiratie.

DALL·E - een paard met vleugels, digital art
DALL·E – een paard met vleugels, digital art

Zoekmachine voor beelden

Een andere toepassing van DALL-E is dat het kan worden gebruikt als zoekmachine voor beelden. In plaats van te zoeken naar specifieke keywords, kun je DALL-E een beschrijving geven van wat je zoekt en het zal de meest relevante afbeelding genereren. Dit kan de zoekervaring voor gebruikers verbeteren, aangezien ze niet hoeven te zoeken naar specifieke keywords en DALL-E in staat is om abstractere concepten te begrijpen.

de revolutionaire zoekmachine voor afbeeldingen

  De kunst van de goede zoekopdracht geven

  Het gaat ook vooral om goede zoekopdrachten te geven om het beste resultaat te krijgen. Om grappige effecten te krijgen kan je stijlen toevoegen.

  • Je kan bijv stijlen toevoegen als an 80s style, in the style of andy Warhole, as a pencil drawing, Vincent van Gogh style, photorealistic stijl,
  • Het kan bestaande foto’s uitbreiden en of objecten aan toevoegen.
  • Het kan bestaande foto’s uitbreiden en of objecten aan toevoegen.
  • Het kan variaties maken van bestaande afbeeldingen.
  DALL·E 2023-01-19 21.49.34 – Photgraph of an astronaut riding a horse

  Portretrecht en Copyright

  Er zijn bepaalde zoekopdrachten die niet zijn toegestaan in DALL-E, zoals agressieve zoekopdrachten of zoekopdrachten waarbij beroemdheden voorkomen. Dit is om deepfakes en verwarring te voorkomen en om het leuk en positief te houden. Bovendien wordt gewaarschuwd dat er geen misbruik van mag worden gemaakt. Wat betreft de eigendomsrechten van de afbeeldingen die worden gegenereerd, laat OpenAI dit grotendeels aan de gebruiker over. Gebruikers kunnen de afbeeldingen gebruiken voor legale doeleinden, inclusief commercieel gebruik, en zijn eigenaar van hun zoekopdrachten en uploads. OpenAI is eigenaar van alle afbeeldingen gegenereerd door DALL-E.

  Probeer het uit, maar let op, het is verslavend!

  https://openai.com/dall-e-2/

  Benieuwd wat DALL-E voor jouw organisatie kan betekenen?

  Neem gelijk contact op voor een gratis adviesgesprek van een half uur twv. €95,-.